Tu ai entuziasm?

August 8th, 2013

Tu ai entuziasm?Intr-o seară ploioasă, doi vagabonzi s-au întâlnit într-un vagon de marfă. Unul dintre ei avusese odată o slujbă de vânzător, lucrând de la zece dimineaţa până la patru după-amiaza, celălalt era la fel de lefter ca şi el.

Dintr-una într-alta, au început să vorbească despre ce li se mai întâmplase şi unul dintre ei a zis: „Am lucrat pentru unii care voiau să stau opt ore la program şi cât era ziua de lungă o ţineau întruna cu entuziasmul ăsta care mie nu-mi spunea nimic. Le-am zis c-o să lucrez în felul meu sau deloc. Asta nu le-a convenit, aşa că mi-am luat pălaria şi-am ieşit frumuşel pe uşă.”

La vremea lui, celălalt boschetar fusese un tip inteli­gent, însă whiskey-ul şi jocurile de noroc îl aduseseră la sapă de lemn. Şi, după ce şi-a ascultat o vreme însoţitorul, i-a pus următoarea întrebare:

„Şi cum se face, Bill, că un om care ştie atât de multe despre cum ar trebui condusă afacerea şefului său, stă într-un vagon de marfă şi nu într-un Pullman de clasa-ntâi?”

*

N-ai observat şi între cunoscuţii tăi că aceia care au eşuat sunt cei mai zgomotoşi critici ai celor care au succes?

O să remarci că oamenii de succes sunt prea ocupaţi să reuşească pentru a-şi mai irosi timpul criticându-şi ţara, guvernul, colegii, sau şeful. O să constaţi că oamenii de succes sunt entuziasmaţi de munca lor şi nu-i auzi nicio­dată explicându-ţi cum şi-au pierdut slujba.

O să observi că aceia care pun un strop de entuziasm în munca lor sunt cei mai buni în ceea ce fac şi cel mai bine plătiţi dintre toţi. De partea cealaltă a baricadei, sunt cei care nu arată entuziasm pentru nimic, care se plâng şi câr­cotesc mereu că munca e prea grea, salariul prea mic, şi-o să observi că, dacă treaba nu merge cum ar trebui, ei vor fi primii puşi pe liber.

Sursa: „Calea spre succes”, Napoleon Hill

GD Star Rating
loading...
Tu ai entuziasm?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.