SĂ MERGEM LA ACAPULCO MÂINE – ŞI ÎN FIECARE ZI!

July 12th, 2013

SĂ MERGEM LA ACAPULCO MÂINE - ŞI ÎN FIECARE ZI!Să spunem că mâine aţi primi un telefon de la un vechi prieten, care v-ar spune: „Prietene, am o veste bună pentru tine. Poţi să petreci trei zile la Acapulco împreună cu grupul nostru, fără să te coste absolut nimic. Plecăm mâine de dimineaţă la ora 8:00 şi mai avem locuri pentru încă două persoane. Şeful zboară cu avionul său particular şi vom sta cu toţii în vila sa de pe plajă.” Reacţia voastră va fi cu siguranţă: „Ar fi minunat, dar am atâtea lucruri de făcut şi nu ştiu cum le-aş putea termina înainte de plecare…”

Inainte de a-i da un răspuns prietenului tău, soţia îţi sugerează să-i spui că îl vei suna peste puţin timp pentru a-i da răspunsul final. După ce închizi, începi împreună cu soţia ta să faci planuri. „Ce ar trebui să fac?” – va fi prima întrebare pe care ţi-o vei pune. Iei o hârtie şi un creion şi începi să notezi lucrurile pe care trebuie să le termini înainte de plecare. Apoi, le aşezi în pagină în ordinea importanţei lor. Următorul pas va fi să încredinţezi o parte din responsabilităţi altor persoane. Apoi, îţi suni prietenul şi îi spui: „Am făcut nenumărate planuri şi socoteli şi am ajuns la concluzia că voi veni şi eu în excursie.”

 

Sunt convins că veţi reuşi să faceţi mai multe lucruri în urmă­toarele 24 de ore decât aţi face în câteva zile, nu este aşa?

Pentru că trebuie să-mi răspundeţi cu „Da” la această întrebare, o să vă pun alta: De ce nu vă duceţi la Acapulco mâine – şi în fiecare zi? De ce nu faceţi o listă cu lucrurile pe care trebuie să le rezolvaţi în următoarele trei zile? Comportaţi-vă apoi ca şi când aţi mai avea doar o singură zi la dispoziţie pentru o muncă de trei zile! Acest lucru te va obliga să gândeşti mai bine. Vă veţi pune la treabă toate capacităţile mentale ca să gândiţi, să plănuiţi şi să vă încredinţaţi o parte din responsabilităţi înainte de a trece la acţiune. Această metodă vă va ajuta să realizaţi mult mai multe lucruri, încât veţi putea merge – realmente – la Acapulco sau în orice alt loc în care vă doriţi să ajungeţi. Motivul: aveţi un scop bine determinat, iar viaţa voastră urmează o direcţie.

Oamenii se plâng adesea de lipsa timpului, când adevărata pro­blemă este lipsa direcţiei. Mulţi „experţi” susţin că ar trebui să fim arestaţi pentru crimă atunci când „ucidem” timpul. O examinare mai atentă scoate însă la iveală faptul că uciderea timpului nu este o crimă – este pură sinucidere. Timpul ne poate fi un aliat sau un duşman. Viitorul şi cariera noastră depind în totalitate de noi, de obiectivele noastre şi de hotărârea de a folosi – spre binele nostru – fiecare clipă preţioasă a timpului nostru.

Sursa: “Pe culmile succesului”, autor Zig Ziglar

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.