Ce te-ar putea ţine pe tine pe loc?

June 13th, 2013

Ce te-ar putea ţine pe tine pe loc?Progresezi pe cât de repede îţi doreşti? Cei mai mulţi oameni ar răspunde negativ la această întrebare. Desigur, succesul este un proces şi
necesită timp. Insă, cei mai mulţi dintre noi ar putea scurta acest proces identificând şi eliminând orice convingeri false pe care le-am fi putut adopta şi care ne-ar fi putut pune obstacole în cale.

Iată o listă de convingeri false care se poate să fi împiedicat evoluţia pe care ţi-o doreşti – împreună cu idei pentru a te ajuta să acţionezi:

 

 • A crede că lipsa unei diplome de facultate sau a altui fel de educaţie te împiedică să reuşeşti.
  Mulţi oameni sunt autodidacţi – nu au fost educaţi oficial pentru cariera sau domeniul lor de activitate. Educaţia formală nu este secretul succesului.
 • A crede că îţi trebuie mulţi bani pentru a începe o nouă afacere. Multe afaceri pot fi începute acasă cu cheltuieli minime. Deseori, timpul este cea mai mare investiţie a ta în acest caz – partea de muncă propriu-zisă şi investiţia în programul de educaţie
  continuă – şi este cel mai important.
 • A crede că nu poţi obţine cunoştinţele sau abilităţile necesare pentru a reuşi, mai ales cele de a te înţelege cu oamenii. Ai încredere! Intotdeauna poţi învăţa ceea ce ai nevoie. Alţi oameni o fac, deci poţi şi tu. A învăţa să îi înţelegi pe oameni şi să lucrezi iscusit cu ei se poate face prin educaţie continuă şi experienţă. Unele dintre cele mai bune lecţii pot fi învăţate obser­vând comportamentul
  altora, felul în care te afectează acesta şi fiind hotărât să nu faci altora ceea ce te afec­tează negativ pe tine!
 • A crede că nu ai nevoie de un plan de acţiune. De fapt, ai nevoie! Vorbeşte cu liderul sau cu mentorul tău dacă îţi trebuie ajutor pentru a alcătui unul.
 • A crede că nu ai timp. Cu toţii avem douăzeci şi patru de ore pe zi. Şi deşi nu poţi controla timpul, îţi poţi gestiona activităţile pentru a-ţi gestiona timpul cât mai profitabil.
 • A fi convins că încrederea ta în sine şi respectul de sine sunt la un nivel scăzut. Să ştii că nu eşti singur! Din fericire, acţiunea vindecă frica. Dacă nu ai deja un lider sau un mentor, găseşte pe cineva care să creadă în tine şi care să dorească să lucreze cu tine.
 • A crede că experienţele negative te ţin pe loc. Pune-ţi cât mai des întrebarea: „Ce pot învăţa din asta?” (Şi apoi răspunde!)
 • A crede că nu poţi avea o atitudine pozitivă. Cu toţii trebuie să ne supraveghem atitudinea şi să ne-o îmbunătăţim, dacă este necesar, pe parcursul fiecărei zile. Este loc de mai bine pentru toată lumea.

Sursa: Totul depinde de tine, autor Thomas B. Smith

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.