Ploaia

May 25th, 2013

PloaiaÎntr-o provincie, nu mai plouase de foarte mult timp. Totul se uscase. În cele din urmă, cetățenii s-au hotărât să apeleze la vraciul care aducea ploaia. O solie a fost trimisă la el, în orașul îndepărtat în care locuia, cu rugămintea urgentă de a veni cât mai repede posibil și a aduce ploaia peste câmpurile lor pârjolite.
Vraciul, un om înțelept, a promis să facă asta cu condiția să-i fie pusă la dispoziție o căsuță singuratică undeva la țară, unde să se retragă în solitudine pentru trei zile. Nu era nevoie de mâncare sau băutură, și el va vedea ce se poate face. Cererile lui au fost îndeplinite.

În seara celei de-a treia zile o ploaie abundentă a căzut și plina de admirație, o mulțime recunoscătoare a făcut un pelerinaj la casa sa și a exclamat: ”Cum ai reușit? Spune-ne!”

”A fost foarte simplu”, a răspuns vraciul. ”Timp de trei zile tot ce am făcut a fost să mă pun în ordine. Pentru că știu că odată ce eu sunt în ordine, atunci și lumea din jurul meu va fi în ordine și seceta trebuie să lase loc ploii.”

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.