Intreabă-i pe ceilalţi ce anume ar face ei daca s-ar afla în situaţia ta

March 23rd, 2013

Intreabă-i pe ceilalţi ce anume ar face ei daca s-ar afla în situaţia taCând dai dovadă de empatie faţă de punctele de vedere ale celorlalţi, devine mult mai simplu să stabileşti o legătură cu aceştia. De ce? Pentru că le-ai arătat că îţi pasă. Uneori, cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a întreba pur şi simplu.

Am citit la un moment dat o poveste hilară care arată ce se poate întâmpla atunci când nu faci un lucru atât de evident precum a pune întrebări.

Iata povestea:

Trei fraţi au plecat de la casa lor pentru a se îmbogăţi, lucru care le-a reuşit din plin. Intr-o zi, cei trei fraţi aflaţi mereu în competiţie s-au întâlnit pentru a discuta despre darurile pe care le-au făcut mamei lor.

Primul dintre ei a spus: „Eu am construit o casă mare pentru mama.”

Cel de-al doilea a spus: „Eu i-am cumpărat un Mercedes cu şofer.”

„Eu v-am bătut pe amândoi,” a zis cel de-al treilea. „Ştiţi bine că mamei îi place să citească din Biblie, dar că vederea i-a slăbit. Eu i-am trimis un
papagal maro care ştie să recite întreaga Biblie. A fost nevoie ca douăzeci de călugări dintr-o mănăstire să îl înveţe Biblia timp de doisprezece ani. A tre­buit ca timp de zece ani să contribui cu 100.000 de dolari anual, pentru ca acest lucru să fie înfăptuit, dar a meritat. Nu trebuie decât ca mama să numească capitolul sau ver­setul, iar papagalul i-l va recita.”

Imediat după aceea, mama lor le-a trimis scrisorile sale cu mulţumiri. Ea i-a scris primului său fiu: „Milton, casa pe care ai construit-o este imensă. Locuiesc doar într-o ca­meră, însă trebuie să fac curat în toată casa.”

Celui de-al doilea fiu i-a scris: „Marty, eu sunt prea bă­trână pentru a mai face călătorii. Nu plec niciodată de acasă astfel că Mercedes-ul nu este niciodată folosit. Iar şoferul este atât de obraznic!”

Mesajul către cel de-al treilea fiu a fost mai delicat: „Dragul meu Melvin, ai fost singurul dintre băieţii mei care a intuit ce anume i-ar face plăcere mamei tale. Puiul a fost delicios.”

Dacă ai reuşi să te transpui mai degrabă pe tine în locul celorlalţi şi nu să îi pui pe ceilalţi la locul lor, modul tău de a privi viaţa s-ar schimba, dar şi felul de a-ţi trăi viaţa.

Sursa: John Maxwell, „Câştigă cu oamenii”

GD Star Rating
loading...
Intreabă-i pe ceilalţi ce anume ar face ei daca s-ar afla în situaţia ta, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.