Importanţa stabilirii relaţiilor directe

March 27th, 2013

Importanţa stabilirii relaţiilor directeIndiferent care sunt scopurile tale, stabilirea relaţiilor directe te poate ajuta. Şi dacă nu poţi stabili relaţii cu ceilalţi, acest lucru te va costa.
Desigur, mai există şi alte beneficii ale faptului că înveţi să stabileşti legături cu ceilalţi şi să comunici cu ei în mod eficient, aşa cum este
ilustrat într-o povestioară amuzantă pe care mi-a trimis-o un prieten, referitoare la Jorge Rodriguez, un personaj care jefuia băncile din Vestul Sălbatic şi care trecuse în Mexic, peste graniţa Texas-ului, în jurul anului 1900.

Rodriguez era atât de abil, încât forţele de poliţie din Texas înfiinţaseră o echipă specială ca să încerce să-l prindă. La sfârşitul unei după-amieze, unul dintre aceşti poliţişti l-a văzut pe Rodriguez trecând graniţa înapoi în Mexic şi l-a urmărit de la o distanţă discretă. L-a văzut cum s-a întors în satul lui natal şi a stat de vorbă cu vecinii. Când Rodriguez s-a dus la restaurantul său favorit să se relaxeze, poliţistul s-a furişat înăuntru şi a reuşit să pună mâna pe el.

Cu pistolul îndreptat spre capul hoţului, omul legii a spus: „Jorge Rodriguez, ştiu cine eşti. Am venit să iau toţi banii pe care i-ai furat de la băncile din Texas. Dacă nu mi-i dai, îţi voi zbura creierii.” Rodriguez văzuse insigna poliţistului şi îşi dăduse seama că are intenţii ostile. Dar era o problemă. El nu vorbea engleza. A început să vorbească precipitat în spaniolă. Dar poliţistul nu putea înţelege ce spune, fiindcă nu ştia spaniola. In acel moment a apărut un băieţel care a spus în limba engleză: „Vă pot ajuta. Vorbesc engleza şi spaniola. Vreţi să fiu translator?”

Poliţistul a dat din cap în mod afirmativ. Băiatul a explicat rapid tot ceea ce spusese poliţistul.

Nervos, Rodriguez a răspuns: „Spune-i poliţistului că nu am cheltuit nici un bănuţ. Dacă merge la fântâna din centru, cum stai cu faţa spre nord, să numere cinci pietre şi va găsi acolo o lespede. Să tragă de ea, că banii sunt în spate. Spune-i imediat!”

Băiatul a privit rapid spre poliţist şi i-a spus: „Senor, Jorge Rodriguez este un bărbat curajos. A spus că e gata să moară.”

In regulă, probabil că povestea este mai degrabă amuzantă decât adevărată, dar de aici se desprinde o idee. Se poate ca pentru cei mai mulţi dintre noi stabilirea relaţiilor să nu fie o problemă de viaţă şi de moarte, dar de cele mai multe ori face diferenţa dintre succes şi eşec. Cred că, cu cât ajungem mai departe în viaţă, cu atât devenim mai conştienţi de importanţa stabilirii legăturilor cu ceilalţi. Este fundamentul mişcării reţelelor sociale de pe internet. Oamenii sunt dispuşi să intre în legătură unii cu ceilalţi, iar cei mai mulţi vor face tot ceea ce le stă în putinţă să se simtă incluşi.

Stii să comunici direct cu cei cu care eşti în relaţii „de viaţă şi de moarte” sau apelezi şi tu la intermediari?

Sursa: John Maxwell, „Toti comunicam, dar putini stabilim si relatii”

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.