Comunicare

March 14th, 2013

ComunicareDupă câţiva ani de la căsătoria cu Margaret, am desco­perit că ori de câte ori ajungeam acasă şi ne vedeam, în comunicarea noastră nu exista emoţie. Ea mă întreba ce anume am făcut de-a lungul zilei, iar eu nu eram prea fericit să tratez acest subiect.

Mi-am dat seama în cele din urmă de motiv: de-a lungul celor mai multe zile, împărtăşeam momentele emoţionante cu un coleg sau cu asistenta mea. Astfel că nu mai eram atât de entuziasmat să îi repet şi soţiei mele. Am înţeles că acea situaţie trebuia să se schimbe. Care a fost soluţia mea?

Ori de câte ori mi se întâmplă ceva important sau emoţionant în timpul zilei, îmi notez acel lucru într-un carneţel de 7 cm şi jumătate pe 13
centi­metri. Nu mai povestesc apoi nimănui despre acel lucru; îl păstrez pentru mine până la sfârşitul zilei. In felul acesta, Margaret este prima care aude vestea şi cea care primeşte entuziasmul meu.

Cauţi soluţii să îţi îmbunătăţeşti comunicarea? Eşti conştient de natura relaţiilor tale? Foloseşti comunicarea intenţională ca să le menţii?

Sursa: „Castiga cu oamenii”, autor John Maxwell

GD Star Rating
loading...
Comunicare, 4.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.