Concentreaza-te asupra tabloului general

February 6th, 2013

Intr-o seara de octombrie, in 1968, un grup de spectatori fideli a ramas pe Stadionul Olimpic din Mexico pentru a-i vedea pe ultimii finalisti ai maratonului olimpic. Cu mult de o ora inainte, Mamo Wolde din Etiopia castigase cursa in uralele inflacarate ale publicului. In timp ce multimea ii astepta pe ultimii participanti, se facuse frig si intuneric.

Se parea ca ultimii alergatori sosisera, asa ca spectatorii ramasi se desparteau si plecau atunci cand au auzit sunetele sirenelor si fluierele politiei venind dinspre poarta stadionului. Si in timp ce toata lumea privea, un ultim alergator a intrat pe pista pentru ultima tura din cursa de 41 de kilometri. Era John Stephen Akhawari din Tanzania. In timp ce alerga pe circuitul de 400 metrii, oamenii au putut vedea ca avea piciorul bandajat si insangerat. Cazuse si se ranise in timpul cursei, dar acest lucru nu il facuse sa se opreasca. Oamenii de pe stadion s-au ridicat in picioare si au aplaudat pana cand a ajuns la linia de sosire.

In timp ce se departa schiopatand, a fost intrebat de ce nu a renuntat, fiind ranit si neavand nici o sansa sa castige o medalie. “Tara mea nu m-a trimis in Mexico pentru a incepe cursa”, a raspuns el. “ M-a trimis sa o termin.”

Akhwari a privit dincolo de durerea de moment, atintindu-si ochii asupra tabloului general reprezentat de motivul pentru care era acolo.

 

GD Star Rating
loading...
Concentreaza-te asupra tabloului general, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.