O călătorie de familie

January 27th, 2013

O călătorie de familieAntrenorul NBA, Pat Riley, spunea: „Susţine viaţa de familie pentru un timp îndelungat şi vei avea succes pentru multă vreme. Să o luăm pe rând. Dacă viaţa ta este în ordine, poţi face tot ceea ce doreşti”. Cu siguranţă există o corelaţie între succesul familiei şi succesul personal. Faptul de a construi o familie sănătoasă nu creează doar baza pentru succesul viitor, dar dă vieţii un sens mai profund.

Consider că puţini oameni au avut cu adevărat succes în lipsa unei familii pozitive care să-i susţină. Indiferent de cât de mari sunt realizările oamenilor, eu cred că duc în continuare lipsă de ceva, în momentul în care nu beneficiază de acele relaţii apropiate. Este adevărat că unii oameni sunt singu­ratici însă aceştia sunt rari. Pentru cei mai mulţi oameni, o familie bună te ajută să îţi cunoşti scopul şi să îţi dezvolţi potenţialul, dar şi să te bucuri de călătorie cu o intensitate care altfel nu ar fi posibilă. Iar când vine vorba de a semăna seminţe în beneficiul celorlalţi, cine ar putea să beneficieze mai mult de pe urma ta decât propriii membri ai familiei?

Uneori este nevoie să primim un imbold pentru a ne trezi din modul nostru inacceptabil de interacţiune cu familia noastră. Ştiu că acest lucru i s-a întâmplat unui prieten pe care l-am cunoscut datorită implicării mele în mişcarea băr­baţilor creştini, Promise Keepers. El mi-a povestit cum într-o zi i s-a cerut fiicei sale, care era în clasa întâi sau a doua, dar şi colegilor ei să facă un desen cu familiile lor. Ii plăcea foarte mult să deseneze aşa că şi-a asumat cu plăcere sarcina. Seara, fetiţa şi-a adus acasă opera de artă, pe care a arătat-o părinţilor săi. Dar când prietenul meu a privit desenul a întrebat: „Ce reprezintă acest desen?”

„Suntem noi şi casa noastră”, a răspuns ea. „Profesoara ne-a rugat să facem un desen al familiei noastre”.

Atunci el a privit cu mai multă atenţie desenul şi a observat că toată lumea apărea acolo – mai puţin el. „Scumpa mea”, a spus el, „tata apare în desen?”

„Nu”, a răspuns ea.

„Dar de ce?”

„Acesta este un desen cu noi acasă, dar tu nu eşti niciodată acasă”, a explicat ea.

In acel moment parcă l-a lovit ceva puternic. Modul în care fiica lui a spus acest lucru a fost precum relatarea unui simplu fapt, fără răutate sau vreo urmă de dorinţă de a-l face să se simtă vinovat. Aceea a fost ziua în care a decis că va întoarce autobuzul din drum pentru a reveni la familia lui.

 

Dacă până acum ai călătorit pe drumul către succes, dar ai neglijat faptul de a-ţi lua cu tine familia, este momentul să te întorci la 180 de grade. Intoarce-te şi ia cu tine cei mai impor­tanţi oameni din viaţa ta. Şi ia-ţi angajamentul de a urma o hartă care îi include şi pe ei. Ce ţi-ar aduce oare o mai mare bucurie decât o călătorie spre succes alături de familie?

 

Sursa: Cartea ”Harta succesului”, autor John C. Maxwell

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.