Micuţul vultur

January 31st, 2013

Micuţul vulturAm auzit o povestioară adorabilă despre un tânăr fermier al cărui tată creş­tea găini undeva în munţii din Colorado. Intr-o zi, tânărul, aventuros din fire, s-a căţărat pe un pisc înalt de munte şi a găsit un cuib de vultur. A luat un ou, l-a dus la fermă şi l-a pus sub o cloşcă. Cloşca n-a observat diferenţa — toate ouăle erau la fel pentru ea. Aşa că a stat pe ele pân-au eclozat toate. Odată cu puii de găină a venit pe lume şi un mic vulturaş şi au dus, cu toţii, o „viaţă de găină”. Micuţul vultur era convins că e găină. N-avea nicio oglindă la îndemână, în care să se privească şi să constate că era diferit. Aşa că, pentru mo­ment, s-a mulţumit să stea alături de găini.

Când vă mulţumiţi cu un anturaj de oameni mărunţi, deveniţi, şi dumneavoastră, mediocru. Dacă trăiţi alături de oameni critici, o să ajungeţi la fel de critic. Dacă vă aso­ciaţi cu oameni răi şi înfrânţi, atunci sunt şanse ca şi dum­neavoastră să fiţi rău şi înfrânt. Trăiţi „alături de găini”.

Crescând, vulturaşul a început să simtă nişte porniri stranii în suflet. Din când în când gândea: „Sunt ceva mai mult decât o găină.” Dar n-a făcut nimic în această privinţă, până-n ziua în care a văzut un vultur zburând deasupra curţii. Atunci, vulturaşul a spus: „Sunt asemenea vultu­rului!”

Vulturaşul a simţit forţa din aripi şi s-a gândit: „N-am ce căuta în curtea asta mică, de găini! Eu vreau să văd cerul şi piscurile munţilor!” Nu zburase niciodată,
dar avea în el şi forţă şi instinct, aşa c-a urcat pe vârful unui deal înalt, s-a înălţat în văzduh, apoi a aterizat pe un pisc de munte. Descoperise că poate zbura!

Ziua în care vă veţi descoperi potenţialul va fi memorabilă. Nici dumneavoastră, ca om, şi nici talentele pe care le aveţi nu sunt întâmplătoare. Nu sunteţi un număr dintr-o înşi­ruire. Nu sunteţi o simplă dată statistică rătăcită prin imensa umanitate. Sunteţi special în ochii lui Dumnezeu. Aveţi har, aveţi talente deosebite! Sunteţi unic, de neînlo­cuit. In dumneavoastră sălăşluieşte un potenţial uriaş care abia aşteaptă să fîe valorificat.

Sursa: „Meditati! Teme de gandire pentru lideri”, autor John C. Maxwell

GD Star Rating
loading...
Micuţul vultur, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

Un comentariu la “Micuţul vultur”

  1. Struţul, găina şi vulturul | ILUSTRATII CRESTINE on November 23, 2013 15:32    

    […] sursa imagine www.yourmemories.ro […]

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.