Lecțiile lui Robert Kiyosaki: Cei bogați muncesc pentru a învăța, oamenii săraci muncesc pentru a câștiga

November 30th, 2012

Lectiile lui Robert KiyosakiTatăl meu sărac obișnuia să-mi spună: ”Un loc de muncă sigur este cel mai important lucru”. Tatăl cel bogat îmi spunea însă ”să înveți este cel mai important lucru”. Sunt cuvintele lui Robert Kiyosaki, care revine cu noi sfaturi pentru cei care vor să devină antreprenori, în cadrul unui articol postat pe Richdad.com.

În filmul Jerry Maguire sunt multe astfel de replici memorabile. Dar există una care mi s-a părut în mod special adevărată, scrie Robert Kiyosaki. Personajul interpretat de Tom Cruise își părăsește locul de muncă bine plătit pentru a pune bazele propriei afaceri, după ce este concediat. El spune atunci  ”Cine vrea să vină cu mine?” Întreaga încăpere a înghețat și oamenii s-au uitat în tăcere la el. În cele din urmă, o femeie spune ”mi-ar plăcea să vin cu tine, dar în trei luni ar trebui să fiu promovată”.

Din nefericire, aceasta este mentalitatea majorității oamenilor când vine vorba de muncă, susține  Kiyosaki. În loc să privească munca precum o oportunitate de a crește și de a învăța, ei o privesc ca pe un rău necesar și încearcă să obțină cât mai mulți bani cu putință din job-ul respectiv.

Tânăr fiind, m-am confruntat cu aceeași decizie ca femeia din Jerry Maguire, scrie Kiyosaki. După ce am absolvit Academia Merchant Marine mă aștepta o frumoasă carieră. Primul meu job a fost la flota de petroliere Standard Oil of California. Câștigam 42.000 $ pe an și munceam doar șapte luni pe an. Tatăl meu cel sărac era fericit, povestește Robert Kiyosaki.

Totuși, după șase luni am demisionat de la Standard Oil și m-am înrolat în Marină. Tatăl cel sărac a fost devastat, dar cel bogat m-a felicitat. M-am alăturat pușcașilor marini pentru a învăța lucruri noi, susține Kiyosaki. Am vrut să învăț să fiu pilot și cum să-i conduc pe alții în situații dificile. Am știut că ceea ce am învățat acolo îmi va fi de mare ajutor în viață și în afaceri.

După ce am încheiat stagiul, am avut ocazia de a obține o slujbă bine plătită ca pilot de avioane comerciale. Dar am decis în schimb să mă angajez la Xerox ca agent de vânzări. Din nou, tatăl meu sărac a fost devastat, iar cel bogat – fericit. Cu toate că aș fi putut avea o viață confortabilă ca pilot, am vrut să învăț arta de a vinde, spune Robert Kiyosaki. Am știut că acele noi lucruri învățate alături de noile abilități de lider dobândite în Marină mă vor îmbogăți.

Tu ce lucruri noi trebuie să înveți pentru a avea o viață plină de bogății?

Mai multe despre lecțiile lui Robert Kiyosaki găsiți pe Richdad.com.

 

 

Sursa: http://mlmnews.opv.ro/robert-kiyosaki-cei-bogati-muncesc-pentru-a-invata-oamenii-saraci-muncesc-pentru-a-castiga/?p=2070/

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.