Ultimul biscuit

September 23rd, 2012

ultimul biscuit

– Într-un aeroport stătea o tânără care urma să facă o călătorie mai lungă. Şi-a cumpărat de acolo o carte ca să treacă mai repede timpul şi un pachet de biscuiţi.

S-a aşezat pe un scaun, şi-a pus bagajele lângă ea şi s-a apucat să citească. La un moment dat s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lângă ea.

A observat cu surprindere că la mică distanţă era aşezat un domn care citea un ziar şi care, fără să-i ceară permisiunea, a început să ia şi el din pachetul de biscuiţi.

Cu toate că s-a simţit indignată, politeţea a împiedicat-o să îi reproşeze că are un comportament nepotrivit.

Dar pe măsură ce ea lua câte un biscuit, lua şi el unul şi asta a făcut ca până la urmă tânăra să devină foarte nemulţumită. Când a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat plină de resentimente: “Oare îndrăzneşte să mi-l ia şi pe ultimul?”

Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a oferit zâmbind cald o jumătate.

Simţind că el a depăşit limita bunului simţ, tânara s-a ridicat furioasă şi s-a îndreptat spre un alt colţ al sălii de aşteptare. A deschis geanta ca să pună înăuntru cartea şi… spre marea ei surprindere, a văzut înauntru pachetul de biscuiţi pe care şi-l cumpărase.

În acel moment a copleşit-o un sentiment de ruşine. A înţeles că pachetul din care mâncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul. El a împarţit plin de bunătate chiar şi ultima bucaţică pe care o avea, fără să se simtă indignat, superior sau furios.

 

Oare de câte ori în viaţă am mâncat biscuiţii altcuiva fără să ne dăm seama? Înainte să ne grăbim să-i judecăm pe alţii, am fi mult mai câştigaţi dacă am privi cu atenţie în jur… şi mai ales în sufletul nostru!

 

Sursa: http://www.financiarul.ro/2012/09/18/poveste-cu-talc-ultimul-biscuit/

 

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.