Umbre pe cadranul solar

July 18th, 2012

Umbre pe cadranul solarOdată, în Orient, un rege a vrut să facă o bucurie supușilor săi. Deoarece ei nu știau ce este acela un ceas, s-a întors dintr-o călătorie cu un cadran solar. Darul lui a schimbat viețile oamenilor din împărăție. Ei au început să facă distincție între părțile zilei și să-și împartă timpul. Devenind mai punctuali, ordonați, de încredere și muncitori, au dobândit mari bogății și un nivel ridicat de viață. Când regele muri, supușii lui s-au întrebat cum ar putea aduce un omagiu realizărilor sale.

Deoarece cadranul solar simboliza generozitatea regelui și îi datorau succesele lor, s-au decis să construiască în jurul cadranului un templu splendid, cu o cupolă de aur. Dar, când templul a fost terminat și cupola înălțată deasupra discului, razele soarelui nu au putut ajunge la discul solar. Umbra, care le indicase cetățenilor ora, dispăruse; punctul comun de orientare, cadranul solar, era acoperit. Ca urmare, unii oameni nu au mai fost punctuali, alții – de încredere, iar alții – harnici. Fiecare a făcut ce l-a tăiat capul și împărăția s-a prăbușit.

Când condițiile exterioare se modifică poți pierde totul dacă schimbările nu au fost de profunzime în interiorul tău, dacă nu ai avut repere de profunzime care să țină de tine, nu de alții sau de lume.

Caută să nu depinzi de exterior pentru a fi cel mai bun din ce poți să devi!

Construiește-ți „ceasul” în interiorul tău!

Sursa: Cartea „Poveşti orientale ca instrumente de psihoterapie”, autor Nossrat Peseschkian

GD Star Rating
loading...
Umbre pe cadranul solar, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.