Anotimpurile vieţii

April 30th, 2012

Anotimpurile vietiiCa în orice poveste se spune că „A fost odată” un om care avea 4 fii şi îşi dorea ca fiii lui să nu mai judece pripit lucrurile. El încercase să-i înveţe secretele vieţii cu tot felul de poveţe, dar vedea cum lucrurile nu se îndreaptă. Aşadar se hotărî să trimită pe fiecare dintre fii să vadă un pom: pe primul l-a trimis iarna, pe al doilea primăvara, pe al treilea vara şi pe al patrulea toamna.

Omul şi-a chemat feciorii şi le-a pus să povestească ce au văzut: primul a spus că era un pom urât cu crengile golaşe şi uscate, al doilea a spus că era înmugurit şi începuse să prindă frunzele, al treilea spuse că era plin de flori şi era totul înconjurat de verdeaţă, iar ultimul pe lângă toate acestea a spus că pomul era plin de roade frumos colorate şi îmbietoare.

Omul le-a spus atunci că toţi aveau dreptate şi ceea ce au povestit a fost doar un anotimp din viaţa pomului. Le-a mai spus că nu poţi judeca pe nimeni doar cunoscându-l o perioadă de timp. Asta este esenţa firii, a bucuriei, a durerii, a dragostei pe care ţi-o dă viaţa şi n-o poţi măsura decât după sfârşitul tuturor anotimpurilor.

Dacă renunţi iarna, vei pierde promisiunile primăverii, frumuseţea verii şi bogăţia toamnei.

Cu siguranţă fiecare dintre noi avem un anotimp preferat: fie primăvara pentru renaşterea naturii, fie vara pentru căldură şi relaxare, fie toamnă pentru culegerea roadelor şi frumuseţea peisajelor, fie iarna pentru zăpadă şi sărbători.

Şi ciclul acesta al anotimpurilor îl regăsim şi în viaţa noastră, îl exprimă excelent Jim Rohn în cartea The Seasons of Life. Aşa cum după furtună vine vreme bună tot la fel după iarnă vine primăvară şi după toamnă urmează iarna. Indiferent care este anotimpul tău preferat, în momentul în care acesta a trecut, priveşte următoarea etapă cu dorinţa de a-i descoperi frumuseţea pe care poate nu ai intuit-o, despre care nu ţi-a povestit nimeni. Ar putea deveni noul tău anotimp preferat!

Sursa: Articol scris de Gabriel Pascal pe www.empower.ro

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.