Felul în care iubim contează!

February 14th, 2012

Felul in care iubim conteazaAşteptând să iau un prieten de la aeroportul din Portland, am avut una dintre acele experienţe care îţi schimbă viaţa şi despre care îi auzi pe unii oameni vorbind – cele care se strecoară în viaţa ta pe neaşteptate. Aceasta s-a întâmplat la numai un metru de mine.

Străduindu-mă să-l văd pe prietenul meu printre pasageri, am observat un bărbat care se îndrepta spre mine, având în mâini două genţi uşoare. S-a oprit chiar lângă mine pentru a-şi saluta familia.

Mai întâi, şi-a întins mâinile spre fiul său mai mic (de vreo şase ani). A urmat o îmbrăţişare lungă şi plină de dragoste. Când s-au despărţit destul de mult încât să se privească, l-am auzit pe tatăl spunând:

– Ce bine îmi pare că te văd, fiule. Mi-a fost atât de dor de tine!

Fiul său a zâmbit oarecum sfios, şi-a îndepărtat privirea şi a răspuns şoptit:

– Şi mie, tată!

Apoi, bărbatul s-a ridicat, a privit în ochii fiului său mai mare (poate de nouă sau zece ani) şi luându-i faţa în mâini i-a spus:

– Eşti deja bărbat. Te iubesc foarte mult, Zach!

Şi s-au îmbrăţişat cu o îmbrăţişare tandră şi iubitoare.

În acest timp, o fetiţă (poate de un an sau un an şi jumătate) se zbătea până la entuziasm în braţele mamei ei, fără să-şi ia vreun moment ochii de la minunata privelişte a întoarcerii tatălui. Bărbatul a spus:

– Bună, fetiţa mea!- luând-o cu blândeţe din braţele mamei ei. A sărutat-o pe obrăjori, a ţinut-o aproape de pieptul său şi o legăna. Fetiţa s-a liniştit imediat şi şi-a pus capul pe umărul lui, rămânând nemişcată într-o încântare candidă.

După câteva momente, a înmânat fetița fiului său mai mare şi a spus:

– Am păstrat ce era mai bun pentru la urmă! şi a sărutat-o pe soţia sa. A fost cel mai lung şi mai pasional

sărut din câte îmi amintesc să fi văzut vreodată. A privit în ochii ei câteva secunde şi a spus încet:

– Te iubesc atât de mult!

Priveau unul în ochii celuilalt, zâmbindu-şi fericiţi, în timp ce se ţineau de mână. Pentru un moment mi-au părut un cuplu proaspăt căsătorit, dar luând în considerare vârsta copiilor, era imposibil.

M-am gândit la aceasta un timp, după care mi-am dat seama cât de absorbit eram de această demonstraţie extraordinară de dragoste necondiţionată care era la doar un braţ depărtare de mine. Deodată m-am simţit stânjenit, ca şi cum invadasem ceva sacru, dar am fost uimit să-mi aud propria voce întrebând cu emoţie:

– Uau! De când sunteţi căsătoriţi?

– Suntem împreună de paisprezece ani în total, dar căsătoriţi de doisprezece. A răspuns, fără să-şi ia privirea de la faţa încântătoare a soţiei sale.

– Păi atunci, de când eşti plecat? l-am întrebat. În cele din urmă bărbatul s-a întors şi m-a privit, păstrându-şi acel zâmbet strălucitor.

– De două zile întregi!

Două zile? Eram înmărmurit. Judecând după intensitatea acelei întâlniri, am presupus că fusese plecat de cel puţin şase săptămâni – dacă nu de câteva luni. Ştiu că m-a trădat expresia feţei şi am spus aproape fără să vreau, sperând să-mi închei intervenţia inoportună cu o urmă de politeţe:

– Sper ca şi căsnicia mea să fie atât de pasională după doisprezece ani!

Deodată bărbatul nu a mai zâmbit. M-a privit direct în ochi şi cu o forţă care mi-a pătruns direct în suflet, mi-a spus ceva care m-a schimbat pe loc:

– Nu spera, prietene… decide!

Apoi mi-a oferit iarăşi un zâmbet minunat, mi-a strâns mâna şi a spus.

– Dumnezeu să te binecuvânteze!

Făcând asta, el şi familia lui s-au întors şi au plecat împreună. Încă mai priveam cum se îndepărtează acel om extraordinar şi familia lui deosebită, când, prietenul meu vine şi-mi spune:

– Hei, la ce te uiţi?

Fără ezitare şi cu un aer ciudat de siguranţă am răspuns:

– La viitorul meu!

 

Scris de CRISTINA BAIASAN pe http://www.lucrudemana.com/t699-intelepciune-prin-povestiri

 

 

GD Star Rating
loading...
Felul în care iubim contează!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.