Despre propriul exemplu

January 24th, 2012

Despre propriul exempluAstăzi soarele răsare liniştit după o noapte agitată pe mare. Valurile nervoase s-au repezit către ţărm, parcă hotărâte să scoată totul la suprafaţă.

Atunci când furtuna se potoli, la fel de repede precum se şi pornise, apa se domoli şi se retrase. Acum plaja era o imensă întindere de noroi unde se zvârcoleau în agonie mii şi mii de stele marine. Erau atât de multe încât plaja părea că devenise rozalie.

Steluţele de mare erau aproape nemişcate. Trăgeau să moară.

În mulţime, ţinut de mână de tatăl său, era şi un copil care privea cu ochii plini de tristeţe micuţele stele de mare. Cu toţii se uitau şi nimeni nu făcea nimic. Dintr-o dată, copilul lăsa mâna tatălui său, îşi scoase încălţămintea şi fugi pe plajă. Se apleca şi culese cu mănuţele sale trei steluţe de mare. Apoi, luând-o la fugă, le duse în apă. După aceea, se întoarse înapoi şi repeta operaţiunea.

De pe parapet, un om striga spre el:

– Dar ce faci, băiete?

– Arunc în apă stelele de mare. Altfel vor muri toate pe plaja, răspunse copilul fără a se opri din fugă.

– Dar pe plaja asta sunt mii şi mii de stele de mare: cu siguranţă nu ai să poţi să le salvezi pe toate. Sunt prea multe, mai strigă bărbatul. Ca să nu mai spunem că la fel se întâmpla pe sute de alte plaje de-a lungul coastei! Nu poţi schimba lucrurile!

Copilul zâmbi, se apleca iar şi mai culese o stea de mare şi, aruncând-o în apă răspunse:

– Iată că am schimbat lucrurile pentru aceasta.

Bărbatul rămase o clipă mut, apoi se apleca, îşi scoase pantofii şi şosetele şi coborî şi el pe plajă. Începu să adune stele de mare şi să le arunce în apă. O clipă mai târziu coborâră încă două fete şi astfel erau deja patru persoane care aruncau stele marine în apă. După alte câteva minute erau cincizeci, apoi o sută, doua sute, mii de persoane care aruncau stele de mare în apă.

Şi astfel au fost salvate toate.

Sursa: Povestea este scrisă de Bruno Ferrero şi a fost culeasă din newsletterul de sâmbătă, 21 ian. 2012, a lui www.empower.ro.

 

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.