Las-o să treacă

October 20th, 2011

Las-o să treacăCând Mariana a câştigat serviciul albastru de ceai, s-a bucurat foarte mult. În ziua următoare, prietena sa Julia a venit dis-de-dmineaţă să o cheme la joacă. Însă Mariana nu a putut deoarece a trebuit să plece cu mama ei.

Atunci, Julia i-a cerut Marianei să-i împrumute serviciul de ceai ca să se joace cu el în curtea blocului în care acestea locuiau. Aceasta nu vroia să-i împrumute cadoul ei nou-nouţ dar până la urmă cedează insistenţelor prietenei ei şi îi împrumută serviciul de ceai atât de special pentru ea.

Întorcându-se acasă Mariana rămâne şocată când îşi vede serviciul de ceai aruncat pe jos. Acestuia îi lipseau câteva ceşti iar tăviţa era ruptă. Plină de lacrimi şi foarte supărată îi spune mamei:

– Vezi mamă ce mi-a făcut Julia? I-am împrumutat serviciul meu de ceai dar ea nu a avut grijă de el şi l-a lăsat împrăştiat pe jos.

Foarte furioasă, Mariana, vroia să meargă acasă la Julia să-i ceară explicaţii dar mama ei o ia deoparte şi o întreabă:

 – Scumpa mea, îţi aminteşti ziua în care ai ieşit la plimbare cu rochiţa ta albă, nouă iar o maşină care trecea pe lângă tine te-a stropit cu noroi şi ţi-a murdărit toată rochia? Când ai ajuns acasă te-ai grăbit să speli rochia dar bunica nu te-a lăsat. Îţi aminteşti ce ţi-a spus bunica?

 – A spus că trebuie să las noroiul să se usuce deoarece astfel rochia se poate curăţa mai uşor.

 – Aşa este, scumpa mea, astfel trebuie să procedezi şi cu furia, prima dată trebuie să o laşi să treacă, pentru că după ce trece poţi rezolva problemele mai uşor.

Mariana nu înţelesese foarte bine ce îi spusese mama ei dar a decis să-i urmeze sfatul şi a mers să se uite la televizor.

Puţin mai târziu a sunat cineva la sonerie. Era Julia cu o cutie în mână. Aceasta îi spune Marianei:

 – Îţi aduci aminte de acel băiat neastâmpărat de pe strada vecină care ne tot deranjează? A venit să se joace cu mine dar eu nu l-am lăsat pentru că am crezut că nu va avea grijă de serviciul tău de ceai. Atunci el s-a supărat şi l-a stricat. Când i-am povestit mamei cele întamplate, a mers cu mine şi ţi-a cumpărat alt serviciu de ceai la fel ca cel pe care îl aveai. Sper că nu eşti supărată pe mine. Nu a fost vina mea.

– Nu e nicio problemă, a spus Mariana. Deja mi-a trecut furia.

Astfel Mariana şi-a îmbrăţişat prietena, a luat-o de mână şi a dus-o în camera ei pentru a-i povesti întâmplarea cu rochiţa nouă murdărită de noroi.

GD Star Rating
loading...
Las-o să treacă, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.