Frica

October 19th, 2011

FricaMarele duşman al omenirii este frica. Dacă ai mai puţine frici eşti mai sănătos şi ai mai multă armonie. Dacă fricile tale sunt mai multe atunci vor apărea tot felul de probleme.

Singura problemă reală a omenirii se reduce la cum să ne eliberăm de frică. Când o persoană nu se teme deloc de o situaţie, aceea situaţie nu îl poate afecta.

Bineînţeles trebuie să ne reaminitim că frica se află deseori în subconştient, fără ca noi să ne dăm seama neapărat că ea există. Cea mai bună dovadă a faptului că o persoană s-a eliberat de frica faţă de un anumit lucru, este senzaţia de veselie şi fericire la vederea acelui lucru. Ceea ce trebuie să ne reamintim în special este că frica este o iluzie. Spuneţi-i „iluzie” şi dispare.

Acum câţiva ani, în Olanda, s-a petrecut un incident neobişnuit. Un leu a scăpat de la un circ ambulant. În apropiere, în faţa unei ferestre deschise o gospodină cosea în salonul casei sale. Brusc, animalul a sărit în interior, a trecut ca un fulger pe lângă femeie, a dat buzna în sufragerie şi s-a ascuns în cămara triunghiulară de sub scări. Femeia mirată, crezuse că e un măgar.

Supărată din cauza urmelor de noroi pe care i le lăsase animalul pe podeaua curată, l-a urmărit până la cămara în care se ascundea printre mături şi cratiţe şi a început să-l lovească fară milă cu o mătură. Animalul tremura de frică dar femeia îl lovea din ce în ce mai tare. În acel moment au sosit patru bărbaţi cu arme şi capcane şi au prins animalul. Leul terorizat nu a opus rezistenţă, era fericit că a scăpat din mâinile femeii. La aflarea veştii că animalul pe care îl înfruntase era un leu, femeia a leşinat şi a zăcut bolnavă la pat mai multe zile.

Această istorisire ilustrează perfect puterea demoralizatoare a fricii. Crezând că e un asin, femeia a dominat total leul, iar leul văzând-o atât de puternică i s-a făcut frică. Când femeia a descoperit că animalul era de fapt un leu, vechea credinţă a omenirii în frică a reapărut. Chiar dacă se afla în siguranţă aceasta a reacţionat confrom obiceiului rasei umane.

  • Alungă frica.
  • Concentrază-ţi energia pe ceea ce vrei să realizezi iar celelalte probleme se vor rezolva de la sine.
  • Cine se teme nu obţine ceea ce vrea.
(Sursa: http://www.todopositivo.com/h/ElMiedo.php)
GD Star Rating
loading...
Frica, 4.5 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.