Povestea vulturului intelept

May 23rd, 2011

Povestea vulturului inteleptEra un om intelept si a aflat ca pe meleagurile pe care salasluia el era un vultur minunat. Vulturul acesta era urias, batran de cand lumea si intelept caci vazuse toate. Si cautand intelepciune inteleptul l-a cautat si l-a gasit.

Gasindu-l l-a intrebat: Vulture, intelept esti caci esti de cand lumea si multe le-ai vazut ridicandu-se si prabusindu-se, pe multi i-ai vazut nascuti si apoi murind i-ai pierdut. Caut intelepciune.”
Si vulturul a raspuns: “Adevarat, ce cauti?”
Inteleptul l-a rugat:” Vulture, vreau sa vad cel mai frumos loc din lume si vreau sa-mi traiesc ultimii ani ai batranetii acolo.”
Si i-a zis Vulturul:”Bine, asa i-ti voi face.”
Si zicand acestea Vulturul l-a luat in gheare si a inceput sa zboare. Si a vazut inteleptul din zbor cum trecea de tara lui. Si a vazut Roma unde statea coloseumul si a vazut Constantinopole cu toate minunatiile lui din aur, si a vazut Babilonul cu minunatiile lui, si a vazut Nilul si varsarea lui in delta cu milioane de paseri si vietuitoare, si multe minunatii a vazut zburand de incepuse a se intreba inteleptul: “Oare cum poate cineva sa se hotarasca unde este cel mai frumos loc din lume?”.
Si zburand vulturul au ajuns in desert. Si in desert erau niste stanci negre si acolo vulturul s-a asezat.
Cand vazu aceasta inteleptul s-a uitat in jur si nu a vazut nici apa, nici copac si nici vietuitoare cat cuprindea cu ochii. Si s-a intristat zicand:
“De ce m-ai adus aici Vulture, oare nu mi-ai promis cel mai frumos loc din lume?”
Dar vulturul i-a zis:

“Cum ti-am promis asa ti-am facut. Cu adevarat acesta este cel mai frumos loc din lume. Aici m-am nascut eu.”

Pentru tine, care e cel mai frumos loc din lume?

Ai cere altcuiva sa ti-l aleaga?

GD Star Rating
loading...
Povestea vulturului intelept, 9.8 out of 10 based on 6 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.