Cînd „nu vrei să faci ceea ce este adevărat pentru tine”!

August 21st, 2010

Cand nu vrei sa faci ceea ce este adevarat pentru tine!Spiritualitatea afirmă că nu „nu există coincidenţe şi nici accidente” tocmai pentru că ceea ce se întîmplă în plan fizic „a fost, mai întîi, în conştiinţa noastră”.

Atunci cînd faceţi de la început ceea ce ar fi trebuit să faceţi, apare o uşurare, se eliberează tensiunea, vă simţiţi mai bine şi reveniţi la o stare de armonie cu voi înşivă şi cu mediul în care trăiţi. În schimb, dacă continuaţi să mergeţi pe calea pe care nu o simţiţi ca fiind cea bună, veţi întîmpina tot mai multă rezistenţă, veţi fi tot mai tensionat, pînă cînd tensiunea se va manifesta în planul fizic şi veţi dezvolta un simptom în acest plan sau veţi atrage anumite experienţe care au ca rezultat un simptom fizic”,

spune Martin Brofman în cartea sa „Orice poate fi vindecat” (ed. Cartea Daath). Am selectat acest pasaj tocmai pentru că el ne oferă o perspectivă a alegerii „bune” pentru noi înşine (dacă te simţi bine, ai ales corect, ai gîndit corect, ai acţionat corect, iar consecinţele în plan fizic sînt pe măsură; dacă te simţi tensionat, iar efectele fizice apar distructive, nu mergi pe calea cea bună). Ni se pare tulburător de simplu, dar şi tulburător de adevărat acest simplu mod de a ne înţelege pe noi înşine şi a distinge imediat între „acţiunea corectă/ incorectă mentală, fizică sau emoţională”! Mai mult, acest principiu simplu poate fi aplicat în aceeaşi măsură individual, cît şi colectiv, căci accidentele, de orice natură ar fi ele, poartă în ele un mesaj. Ele ne spun că am acţionat, gîndit sau am ales undeva „incorect”, s-a creat o tensiune, nu am ascultat mesajul, am continuat să ne împotrivim propriei noastre stări de bine, să acţionăm eronat şi să atragem problemele.

Cînd facem de la început ceea ce „este adevărat pentru noi”, cum spune acelaşi autor, el însuşi bolnav în stare terminală, obligat de situaţie să-şi schimbe radical mentalul şi felul de a fi pentru a se vindeca (ceea ce s-a şi întîmplat), toate evenimentele, începînd cu cele din plan emoţional şi terminînd cu cele din plan fizic îşi pot schimba structura!

Putem înţelege chiar acum, în acest moment, cît este de important să facem ceea ce este adevărat pentru noi.

Energia „adevărului” ne-ar putea ajuta să ne simţim mai sănătoşi, dar să avem şi o societate mai sănătoasă.

Accidentul demască tensiunea apărută ca o consecinţă a faptului că ne-am împotrivit lucrului pe care trebuia să-l fi făcut de la început.

Lucrul care trebuia făcut înseamnă, probabil, un şirag întreg de acţiuni corecte, începînd cu o corectă evaluare a unor lucruri aparent mărunte (dar neglijate), care pot participa, însă, la producerea tragediei.

Este de datoria fiecăruia dintre noi să ne autoprotejăm, să „facem ceea ce trebuie de la început” acolo unde lucrăm, sîntem, iubim, trăim, respirăm.

Fiecare persoană care izbuteşte să se simtă bine în propria-i piele, deci să facă ceea ce este bine, emite o vibraţie vindecătoare în mediu, transmite un impuls către alegerea binelui şi eliminarea tensiunilor din conştiinţa proprie, dar şi din conştiinţa colectivă.

Sursa: Editorialul din Naţional

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.