Autocontrolul in momentele dificile

August 31st, 2010

Autocontrolul in momentele dificileDr. Martin Luther King Jr. spunea odata, intr-un discurs: „Demonstrezi cine esti cu adevarat, nu prin atitudinea pe care o ai in perioadele de siguranta si de liniste, ci prin atitudinea pe care o ai in momentele dificile si in incercarile vietii”. Cat de adevarat. Calitatea noastra, ca fiinte umane, se vede cu mult mai bine in infruntarea unei probleme, decat in momentele lipsite de griji.

Oricine poate fi pozitiv, politicos si amabil, cand lucrurile merg bine. Ceea ce ii distinge pe oamenii cu caracter extraordinar de ceilalti este reactia pe care o au atunci cand viata ii confrunta cu una dintre inevitabilele sale obstacole. Acestia nu se prabusesc, nu se dau batuti. Gasesc in ei insisi resursele pentru a arata lumii latura lor cea mai buna, chiar mai mult decat in imprejurarile obisnuite.

Doar cateva ore in urma, ma aflam deja pe pista, gata sa imi iau zborul de la Londra spre casa. Cursa avea o intarziere de cateva ore, asadar ma bucuram ca decolarea se apropia. Ma si instalasem cu iPod-ul, o carte noua de citit si cu un ziar.

Apoi, s-a auzit vocea pilotului care anunta: „Echipa de intretinere a descoperit un obiect metalic intr-una din anvelope. Ne cerem scuze ca trebuie sa anulam zborul”. Reactiile provocate de acest anunt m-au fascinat.

Un om care statea langa mine a inceput sa se certe cu insotitorul de zbor. O pereche de pe randul vecin protesta cu glas tare. Un om de afaceri in costum chiar a lovit cu piciorul in scaunul din fata sa. Si totusi, unii dintre pasageri au reactionat altfel, cu o intelegere plina de calm.

Un domn in varsta zambea si ii ajuta pe ceilalti sa isi coboare gentile din compartimentul de bagaje. Un adolescent, in loc sa se repeada jos ca majoritatea celorlalti calatori, s-a oprit ca sa ajute o femeie care avea o infirmitate. Cei mai intelepti dintre noi au remarcabila calitate de a-si pastra cumpatul in situatii dificile.

Nici o viata nu e perfecta; a mea in niciun caz. Cu totii avem de infruntat probleme mai mici sau mai mari. Chiar in acest minut, exista parinti care pierd un copil. Chiar in acest moment, cineva a suferit un accident care ii va devasta pe cei dragi. Suferinta, pierdere, deceptii.

Nimeni nu trece prin viata fara a trai aceste incercari. Dar avem puterea de a alege sa ne ridicam deasupra circumstantelor exterioare. Avem intotdeauna optiunea de a ramane puternici si pozitivi atunci cand lucrurile merg prost.

Avem dreptul de a transforma pietrele de incercare in puncte de sprijin, de a ne folosi de obstacole pentru a ne construi o viata mai buna. Nu e vorba de sloganuri motivationale. Cred in acest adevar!

Auto-controlul in momentele dificile. Asta ii deosebeste pe lideri de mase. Este o minunata calitate, care ii inspira pe altii si care demonstreaza un spirit superior. Este o trasatura de caracter care va permite sa va construiti o viata minunata, de care veti fi mandri la sfarsitul ei.

Robin Sharma

GD Star Rating
loading...
Autocontrolul in momentele dificile, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.