Azi nu face absolut nimic

July 25th, 2010

Azi nu face absolut nimicSa nu faci nimic inseamna de fapt sa faci ceva. Inseamna sa-si acorzi permisiunea sa stai, sa te relaxezi, sa existi pur si simplu. Fara niciun sentiment de vina. La urma urmei, tiparul dupa care suntem creati este cel de fiinta umana, nu de robot uman.

Cu toate acestea, incercarea de a face ca fiecare zi din viata sa aiba semnificatie poate fi usor confundata cu umplerea pana la refuz a fiecarui moment al starii de veghe cu diverse activitati.

Dar sa privim structura unei saptamani. Dupa sase zile aglomerate de creatie, si Dumnezeu si-a luat o zi de odihna sa se relaxeze si sa se bucure de ceea ce a realizat.

Sa planuiesti cum sa nu faci nimic suna putin cam contraproductiv, iar daca te-ai obisnuit cu viata traita la maxima intensitate, psihicul tau ar avea nevoie de un curs de perfectionare.

Ia lectii de la propria-ti copilarie. Stai intins pe o pajiste si priveste cum trec norii. Stai pe o banca din parc si asculta simfonia unei pasarele. Tine de mana pe cineva drag, fara niciun motiv. Pluteste pe spate, cu ochii inchisi, in apa unui lac. Mangaie un pisoias adormit. Stai picior peste picior pe trotuar si priveste furnicile marsaluind. Trage un pui de somn doar pentru ca esti somnoros.

Sa priveste la televizor, sa asculti muzica sau sa mesteresti la proiecte casnice care sunt pe lista ta cu treburi de facut nu se considera „nimic”. Creierul tau are nevoie de timp pentru a scapa de zgomotul si de agitatia vietii de zi cu zi, asa incat sa auzi mai clar propriile-ti ganduri si intrebari..si apoi sa nu le mai auzi nici pe ele. Trebuie ca timpul sa se opreasca pe loc, si in interior, si in exterior.

Fie ca alegi sa iti acorzi cinci minute, o dupa-amiaza sau o zi intreaga ca sa nu faci nimic, elibereaza-te de planuri si de grijile zilei de maine. Lasa-le pe toate in seama Universului.

Intinde-te si bucura-te ca existi!

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.