Obstacole in calea noastra

February 2nd, 2010

În vremuri străvechi, un rege a aşezat un bolovan imens exact în mijlocul unui drum intens circulat. Apoi, s-a ascuns şi a urmărit dacă cineva va muta pietroiul gigant.

Unii dintre cei mai înstăriţi negustori şi curteni ai regelui au înconjurat pur şi simplu obstacolul din calea lor şi şi-au văzut liniştiţi în continuare de drum.

Mulţi au adus însă puternice reproşuri regelui, că nu este în stare să păstreze drumurile curate, dar niciunul dintre aceştia nu au întins un deget să îndepărteze pietroiul.

Apoi, venind agale, cărând în spate un sac plin cu legume, trecu pe acolo un simplu ţăran. Apropiindu-se de bolovan, el lăsă jos impovărătoarea greutate şi încercă să mute obstacolul din mijlocul drumului.

Iniţial i se păru imposibil, dar, după multe eforturi şi chinuitoare strădanii, a reuşit să împingă pietroiul către marginea drumului.

Ţăranul şi-a reaşezat desaga în spate şi vru să-şi continue drumul, dar observă o trăistuţă exact pe locul în care zăcuse iniţial bolovanul.

Ridică punguţa şi descoperi inăuntrul ei mai multe monezi de aur şi un bilet din partea regelui, prin care autentifica faptul că răsplata aparţine celui ce mută obstacolul din mijlocul drumului.

Prin această experienţă, el a învăţat un lucru pe care mulţi dintre noi
nu-l vor înţelege prea usor:

Orice obstacol sau provocare reprezintă o oportunitate de a ne depăşi propria condiţie!

GD Star Rating
loading...
Obstacole in calea noastra, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.