Fluturele

February 1st, 2010

Un bărbat a găsit un cocon de fluture. Într-o bună zi a sesizat apariţia unei infime deschizături. Ore în şir a stat şi a urmărit cum fluturaşul se zbătea să iasă prin acel minuscul orificiu. După îndelungate chinuri fără de succes, se păru că vietania cedă. Omul avu impresia că viitoarea zburătoare depuse tot efortul disponibil şi, nemaiavând energie, se opri din încercarea eliberării.

Drept urmare, bărbatul a luat decizia să ofere un gest de ajutor. A pus mâna pe un foarfece şi a lărgit deschizătura existentă. Instantaneu, fluturele a ieşit la lumină, dar avea trupul tumefiat şi aripioarele zbârcite.

Omul continuă să privească mica fiinţă, aşteptându-se ca, în fiece clipă, aripioarele să se întindă şi să suporte greutatea trupşorului ce avea să se întremeze în timp.

Dar, nicio schimbare! De fapt, fluturele şi-a petrecut restul vieţii târându-şi trupul mutilat şi aripile deformate, neputând să zboare niciodată.

Ceea ce bărbatul nu a înţeles, a fost faptul că, prin pripa acordării sprijinului, el nu a mai permis derularea procesului normal de maturizare a fluturelui, punând o piedică în calea lucrarii universului. Căci, prin efortul susţinut de a părăsi coconul, fluturele alimenta din trupul său lichidul necesar dezvoltării aripilor care, ulterior, urmau să ridice la cer zburatoarea, dobândindu-şi astfel libertatea.

Uneori, pe parcursul vieţii noastre, avem nevoie tocmai de depunerea unui efort susţinut, de obstacole în drumul existenţei noastre, pentru că fără ele nu am reuşi niciodată să devenim acele puternice persoane ce ne este dat să fim. Nu am putea niciodată să ne ridicăm aripile şi să zburăm pe cerul vieţii noastre!


Am cerut Putere… iar Viata mi-a oferit Greutăţi pentru a mă face puternic.

Am cerut Înţelepciune… iar Viata mi-a oferit Probleme de rezolvat.

Am cerut Prosperitate… iar Viata mi-a oferit Inteligenţă şi Forţă să răzbat.

Am cerut Curaj… iar Viata mi-a oferit Pericole de depăşit.

Am cerut Dragoste… iar Viata mi-a oferit oameni Năpăstuiţi de a-i ajuta.

Am cerut Avantaje… iar Viata mi-a oferit Oportunităţi.

Nu am obţinut nimic din ceea ce imi doream… Dar am primit tot de ceea ce aveam nevoie!

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.