Povestea creionului

January 28th, 2010

Povestea creionului“Făuritorul de creioane”, înainte de a aşeza ustensila de scris în cutie, a luat-o deoparte şi i-a împărtăşit următoarele:

“Te voi trimite în lumea largă, dar trebuie să reţii cinci lucruri pe care nu este voie să le uiţi niciodată. Doar dacă le vei respecta vei deveni cel mai bun creion din lume.

Unu: vei fi în stare să faci lucruri măreţe, dar, doar cu condiţia să permiţi Cuiva să te ţină în mâinile sale.

Doi: din când în când, va trebui să accepţi suferinţa unor ascuţiri tăioase, dar, doar astfel vei deveni un creion mai bun.

Trei: vei putea corecta orice greşeală vei face vreodată.

Patru: partea ta cea mai preţioasă va fi mereu protejată, zăcând în interiorul tău.

Şi, Cinci: indiferent în ce context vei fi folosit, trebuie să-ţi laşi amprenta vizibilă. Indiferent de condiţii, tu trebuie să continui să scrii.”

Înţelegând şi promiţând să nu uite aceste lucruri, plin de elan, creionul s-a lăsat aşezat în cutie.

Acum, dacă extindem parabola spre tine, pentru a fi cel mai bun om din lume, ţine minte şi nu uita niciodată următoarele:

Unu: vei reuşi să faci lucruri minunate, dar, doar dacă te vei lăsa condus de Mâna dumnezeiască, respectiv dacă vei permite altor oameni să se bucure de multele tale talente şi de harul tău.

Doi: trecând prin diversele probleme existenţiale, din când în când, va trebui să suporţi suferinţa unor lovituri neplăcute, dar, vei avea nevoie de aceste experienţe pentru a deveni mai puternic.

Trei: indiferent de greşelile pe care le vei face, vei avea abilitatea să le depăşeşti şi să le corectezi.

Patru: cea mai valoroasă şi importantă parte din tine se află în interiorul tău.

Şi, Cinci: indiferent pe ce cărări te va purta viaţa, trebuie să-ţi laşi mereu urma paşilor tăi astfel că trebuie sa fii conştient şi responsabil de fiecare faptă a ta. Indiferent de situaţii, tu trebuie să-ţi continui drumul.

Consideră această alegorie a creionului un imbold de conştientizare a faptului că eşti o persoană deosebită şi doar tu însăţi/însuţi poţi împlini sensul existenţei tale.

Nu te lăsa niciodată descurajat(ă) de gândul că viaţa ta este fără de rost şi că nu eşti capabil(ă) de o schimbare în viaţa ta.

GD Star Rating
loading...
Povestea creionului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.