Mintea depinde de multe lucruri

December 25th, 2009

Mintea depinde de multe lucruri„La batranete, Bernard Show s-a mutat de la Londra la tara. Pe atunci avea nouazeci de ani, si cineva l-a intrebat: <De ce ai venit in satul asta? De ce ai ales satul asta?>

Bernard Show raspunse: <Intr-o zi ma plimbam prin cimitirul din satul acesta si am vazut o piatra funerara pe care scria ca omul respectiv s-a nascut in 1800 si a murit in 1900, si mai scria ca a murit prematur, cand avea numai o suta de ani. Asa ca e bine sa traiesti in satul acesta, pentru ca oamenii de aici considera ca moartea la o suta de ani este o moarte prematura. Acesta este un mediu bun ca sa traiesti mult.> Si chiar a trait mult.

Iubirea nu poate fi invatata; nu ti se da o carte sa inveti iubirea. Insa o situatie, un mediu mai natural, pasarile, copacii, animalele, un mediu in care sa simti viata mai mult te vor ajuta sa te dezvolti la dimensiunile inimii tale.

Ai nevoie langa tine de persoane care iubesc, pentru ca iubirea e contagioasa. Cand vine langa tine o persoana  iubitoare, oricat ai fi fost de trist inainte, tristetea dispare ca un nor care a intunecat soarele pana atunci. Stai langa cineva care e trist; in cateva minute te vei simti cuprins de tristete. Noi nu suntem insule, noi interactionam, asa ca fiecare il influenteaza pe fiecare. Ca sa inveti iubirea e nevoie de un mediu iubitor. Profesorul, familia, societatea trebuie sa fie iubitori.

Prin invatarea iubirii ma refer la crearea unui mediu, a unei atmosfere in care iubirea sa se poata dezvolta, in care inima sa poata incepe sa functioneze. Si, tine minte, ai inima, dar o inima care nu functioneaza. E acolo, asteptand sa functioneze, si, cand va incepe sa functioneze, vei fi cu totul alta persoana.”

Osho, Vedanta – 7 Pasi spre Samadhi

GD Star Rating
loading...
Mintea depinde de multe lucruri, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.