Poveste cu biscuiţi

October 15th, 2009

Poveste cu biscuiţiO tânără stătea şi aştepta avionul în sala de aşteptare a unui aeroport mare. Pentru că trebuia să aştepte mult timp şsi-a cumpărat o carte şi un pachet de biscuiţi. Ca să treacă timpul mai uşor, s-a aşezat în sala de aşteptare VIP şi a început să citească.

Lângă ea, pe scaunul alăturat erau biscuiţii şi pe următorul scaun era un domn care citea ziarul. Când a început pachetul şi implicit primul biscuit, domnul de alături a luat şi el unul. Ea s-a simţit indignată, dar n-a zis nimic şi a continuat să citească. În interiorul ei îşi spunea: “Uite ce fel de persoană e acest bărbat! Dacă aş avea numai puţin curaj, i-aş face morală.”

Şi aşa de fiecare dată când ea lua un biscuit, lua şi el unul. Acest lucru o înfuria dar nu dorea să fie cauza unei scene.

Când a mai rămas în pachet ultimul biscuit, ea găndea: “ah, acum vreau să văd ce imi zice când se vor termina toţi!”

Bărbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a dat jumătate .

,,Ah! Asta e culmea!” gândi ea şi îşi luă lucrurile, cartea şi geanta şi se îndreptă spre ieşirea sălii de aşteptare. După ce se aşeză în scaun, în avion, se simţi un pic mai liniştită, închise cartea şi deschise geanta pentru a pune acolo jumătatea de biscuit rămasă când… surpriză, deschizind geanta vede că pachetul de biscuiţi era întreg, neatins, în geantă!

Se ruşină de modul în care s-a comportat şi abia atunci înţelese că pachetul de biscuiţi pe care îl mâncase nu era al ei, ci al domnului de alături.

Domn care împărţise cu ea chiar şi ultima bucăţică, fără a se simţi indignat, nervos sau superior… în timp ce ea se comportase urât şi îşi simţise orgoliul atins.  Şi nici măcar nu avea posibilitatea să se explice… sau să-şi ceară scuze…”

Câte dăţi în viaţă am mâncat biscuiţii altcuiva fără să ne dăm seama?

Înainte de a ajunge la o concluzie şi înainte de a gândi rău despre o persoană, UITĂ-TE atent la ceea ce ai in jur, de obicei ceea ce vezi nu e şi adevărul situaţiei!

Există 5 lucruri în viaţă care NU SE POT RECUPERA :

O piatră… după ce ai aruncat-o!
O vorbă… după ce ai spus-o!
O şansă… după ce ai pierdut-o!
Timpul… după ce a trecut!
… si
Iubirea, pentru cel care nu luptă!

GD Star Rating
loading...
Poveste cu biscuiţi, 5.7 out of 10 based on 3 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.